11 Nisan 2012 Çarşamba

ALMANYA



ALMANYA

Almanya ya da resmi adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti, Orta Avrupa’da bir ülkedir.
Kuzeyinde Kuzey Denizi, Danimarka ve Baltık Denizi; doğusunda Polonya ve Çek Cumhuriyeti; güneyinde Avusturya ve İsviçre; ve batısında Fransa, Lüksemburg, Belçika ve Hollanda bulunur. Almanya 357.021 km2’lik bir alanı kaplar ve ılıman iklim kuşağının içinde yer alır. 81,5 milyonun üzerindeki nüfusu ile Avrupa Birliği’nin en fazla nüfusa sahip ülkesi konumundadır. Ayrıca en çok göçmen barındıran üçüncü ülke konumundadır.
Almanya bir federal parlementer cumhuriyettir. On altı eyaletten oluşmaktadır. Başkenti ve en büyük şehri Berlin’dir.<vikipedi>


BAYRAĞIN ANLAMI


Almanya bayrağı, Almanya Federal Cumhuriyeti’nin bayrağıdır. Enlemesine 3 eşit parça olan siyah, kırmızı ve altın sarısı renklerden oluşur.
Bayrağı oluşturan renklerin tarihi 1813 yıllarında Napolyon’a karşı verilen savaşta Prusya’nın hem para hem de asker yönünden yaşadığı sıkıntılardan dolayı Lützow önderliğinde çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü Freikorps birliği kurulmuştur. Parasızlıktan dolayı çeşitli renklerde olan askeri üniformalar baştan aşağıya siyaha boyanınca sarı düğmelerin altındaki bez parçasının kırmızı kalması bugün Almanya bayrağını oluşturan renklerin geçmişi olarak kabul edilir. 7 Haziran 1950 ‘de alınan karar ile renklerin anlamı Beraberlik, Hak ve Özgürlük olarak belirlenmiş ve 3:5 boyutunda yasallaşarak devletin resmi bayrağı olmuştur.<vikipedi>



Tam Adı: Federal Almanya Cumhuriyeti
Yönetim Şekli: Federal Cumhuriyet
Yüz Ölçümü: 357 021 km2
Başkenti: Berlin
Para Birimi: Euro
Dili: Almanca
Nüfusu: 82,400,996 kişi
Ortalama Yaş: 43 yıl
Okur Yazarlık Oranı: % 99
Kişi Başına Düşen Milli Gelir: 31,400 $


BAŞKENT BERLİN

Berlin, Almanya’nın başkenti ve en büyük şehridir. Berlin, aynı zamanda bir eyalet-kenttir. II. Dünya Savaşı öncesinde 4,3 milyon kişinin yaşadığı şehirde 2008 itibariyle 3,5 milyon kişi yaşamaktadır. Berlin, Kuzey Almanya’da, Spree ve Havel nehirlerinin arasındaki kumluk bölgeye kuruludur. 1961’den 1990’a kadar Doğu ve Batı Berlin olarak ikiye ayrılmış olan kenti ikiye bölen duvara ( Berlin Duvarı ) sonradan “Utanç duvarı” adı da verilmiştir.
<vikipedi>

















BERLİN DUVARI