1 Mayıs 2012 Salı

GÜNEY KORE



GÜNEY KORE
Güney Kore,resmi adıyla Kore Cumhuriyeti bazen sırf Kore,Doğu Asya’da Kore Yarımadası’nın güneyinde kalan bir devlet. Güney Kore’nin komşu devletleri, batısında Çin Halk Cumhuriyeti,doğusunda Japonya ve kuzeyinde Kuzey Kore vardır.Ülkenin başkenti Seul’dur.Güney Kore ılıman iklim kuşağında kalıyor ve ülke arazisi dağlık topraklardan oluşuyor.Güney Kore sınırları 99,392 km2’lik bir alanı kaplar ve ortalama 50 milyon  gibi bir nüfusa sahiptir.
Güney Kore başkanlık sistemine göre yönetilen ve on altı idari bölüm içeren bir cumhutiyet, ayrıca ülkedeki yaşam standartları çok yüksektir ve Güney Kore gelişmiş ülke statüsüne
 sahiptir. 

BAYRAĞIN ANLAMI
Güney Kore Cumhuriyeti’nin ulusal bayrağı Tegıki Çosan Krallığı döneminde benimsenmiştir.Adını eşit olarak ve kusursuz bir dengeyle ikiye bölünmüş olan ortasındaki tegık çemerinden alır. Bu simge birbirine karşıt olan ama kusursuz bir uyum ve denge oluşturan evrensel güçlerin simgesi iki öğeden oluşur: Yin ve Yang. Üstteki kırmızı bölüm Yang’ı alttaki mavi bölüm Yin’i simgeler.
Bayrağın dört köşesindeki üçlü çizgiler karşıtlık ve uyumu anlatır. Sol üst köşedeki üç kesiksiz çizgi cennet ve gökyüzünü, sağ üst köşedeki iki kesikli çizgi arasındaki kesiksiz çizgi suyu, sol alt köşedeki iki kesiksiz çizgi arasındaki kesikli çizgi ateşi, sağ alt köşedeki kesikli çizgiler ise yeryüzünü temsil eder. Bayrağın beyaz fonu, Kore halkının katıksız arılığını ve barışsever kişiliğini anlatır.
Bayrağın bütünü, Kore halkının evrenle uyum içinde yaşama ülküsünü simgeler.



Nüfus: 49,044,790
Yüz Ölçümü: 99,646 km2
Para Birimi: Won (KRW) 
Telefon Kodu: 82
Başkent: Seul
Yönetim Biçimi: Başkanlık Sistemi
Önemli Şehirleri: Pusan, Incheon, Daegu, Daejeon, Gwangju, Usla
Ekonomi: Elektronik, Otomotiv, Kimya, Gemi,Çelik, Tekstil, Giysi, Ayakkabı, Gıda, Balıkçılık
Dil: Korece
Din: Hristiyan, Budist






GÜNEY KORE’NİN BAŞKENTİ SEUL
Seul resmi adı Özel Seul Kenti ,Güney Kore’nin başkenti ve en büyük şehridir. Dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan Seul’un şehir merkezinin nüfusu 10 milyonun üstündedir. Dünyanın ikinci metropolitan alanı olan Seul Ulusal Büyükşehir Alanı,Incheon ve Gyeonggi’nin büyük bir kısmını kapsar ve 24,5 milyon nüfusu vardır. Güney Kore’nin nüfusunun yaklaşık yarısı bu bölgede yaşar. 



















































JEJU ADASI










GÜNEY KORE TANITIM FİLMİ