18 Nisan 2012 Çarşamba

JAPONYA

JAPONYA
      Japonya Doğu Asya’da bir ülkedir. Büyük Okyanus’ta bulunan Japonya Çin, Kore ve Rusya’nın doğusunda, kuzeyde Okhotsk Denizi’nden güneyde Doğu Çin Denizi’ne kadar uzanır. Japonca adını oluşturan kanji karakterler “güneş” ve “köken” anlamına gelir. Bu nedenle Japonya “Doğan Güneşin Ülkesi” diye de bilinir.
      Japonya üç binden fazla adadan oluşur. Bu adaların en büyükleri olan Honşu, Hokkaido, Kyuşu ve Şikoku adaları ülkenin %97’sini oluşturur. Adaların çoğu dağlıktır ve yanardağlardan oluşur. Japonya’nın en yüksek dağı Fuji Dağı bir yanardağdır. Japonya 128 milyonluk nüfusuyla dünyanın nüfus açısından onuncu büyük ülkesidir. Başkent Tokyo’nun bulunduğu alan çevresinde bulunan şehirlerle birlikte 30 milyonun üzerindeki nüfusuyla dünyanın en büyük metropoliten alanını oluşturur.



BAYRAĞIN ANLAMI

       Japonca’da Nişşoki (güneşli bayrak) veya Hi no maru (güneş dairesi) denilen Japonya bayrağı, beyaz zemin üzerine kırmızı daire konulan surettir.
       Kırmızı daire ülkeden doğan güneş ifade eder. Ülkenin adı ‘güneşin kaynağı’ anlamına gelen Japonya’da güneş, milli simgelerin en önemlilerinden biridir. Japon mitolojisine göre güneşin tanrıçası Amaterasu da Japon tanrılarının kraliçesi ve Japon  imparator hanedanının anasıdır.



Devletin Adı: Japonya
Başkenti: Tokyo
Yüzölçümü: 377.800 km2
Nüfusu:124.319.000
Resmi Dili: Japonca
Dini: Budizm
Para Birimi: Yen


JAPONYA’NIN BAŞKENTİ TOKYO

Tokyo, Japonya’nın başkentidir.
Yüzölçümü 600 km2 olup, 35 milyon nüfuslu megapol bir bölge olan Tokyo dünyanın en büyük kentidir. Honşu’nun orta kesiminde, Büyük Okyanus’un bir girintisi olan Tokyo Körfezi’nin kıyısında, Sumida Nehri’nin ağzında yer alır. Tokyo’da kışlar ılık, yazlar ise sıcak ve nemli geçer.























    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder